Πληροφορίες

Καλωσήλθατε στο meteo2day.gr! …

… το website που σας προσφέρει καθημερινά εύκολη και γρήγορη ενημέρωση για τον καιρό, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην αρχική σελίδα του meteo2day.gr μπορείτε να βλέπετε τον χάρτη με πρόβλεψη καιρού για σήμερα (εμφανίζεται μέχρι τη δύση του ηλίου) ή για αύριο (εμφανίζεται μετά τη δύση του ηλίου). Έτσι αποκτάτε μια συνολική εικόνα για τον καιρό στη χώρα, με πληροφορίες για τις θερμοκρασίες σε μεγάλες πόλεις (βλ. σχ. 1). Με κλικ στο όνομα κάθε πόλης ή στο σύμβολο πάνω στο χάρτη, θα μεταφερθείτε στη σελίδα του καιρού, για την συγκεκριμένη επιλογή.

Για να δείτε τον καιρό σε κάποια πόλη που σας ενδιαφέρει (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π) δεν έχετε παρά να την επιλέξετε από το μενού που βρίσκεται επάνω δεξιά (βλ. σχ. 2). Θα εμφανιστούν άμεσα όλες οι σχετικές πληροφορίες, με λιτό και κατανοητό τρόπο.

Για κάθε πόλη παρουσιάζονται δεδομένα για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, με μετρήσεις για τη θερμοκρασία, την υγρασία, την ορατότητα (απόσταση), την ατμοσφαιρική πίεση, το ποσοστό κάλυψης από σύννεφα και τη διεύθυνση και ταχύτητα του ανέμου (βλ. σχ. 3).

Εμφανίζεται ακόμα η πρόγνωση καιρού για σήμερα (το υπόλοιπο της ημέρας) και για τις επόμενες τρεις (3) ημέρες με την ελάχιστη και μέγιστη πιθανή θερμοκρασία (βλ. σχ. 3).

Μπορείτε επίσης να βλέπετε τον καιρό σε όλες τις πόλεις μιας γεωγραφικής περιοχής (π.χ. Μακεδονία, Κυκλάδες, Κρήτη κ.λ.π.) (βλ. σχ. 4). Απλά επιλέξτε την περιοχή που θέλετε από το σχετικό μενού στο κάτω μέρος των σελίδων (υπάρχει ομαδοποίηση για τις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές) (βλ. σχ. 5).

Όλα τα δεδομένα και η πρόγνωση καιρού, λαμβάνονται από την υπηρεσία World Weather Online και ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά μία (1) ώρα.

Οι σελίδες σχεδιάστηκαν με στόχο την λειτουργικότητα και την ευκολία στη χρήση, ενώ το περιεχόμενο και τα γραφικά παρουσιάζονται καθαρά (clean interface), χωρίς περιττές λεπτομέρειες και στοιχεία που αποσπούν την προσοχή ή κάνουν τις σελίδες δυσανάγνωστες.

Το meteo2day.gr είναι μια ξεχωριστή πρόταση ενημέρωσης για τον καιρό, και φιλοδοξούμε να γίνει αγαπημένη καθημερινή σας συνήθεια.

Καλή Πλοήγηση!

[ Επιστροφή στην Αρχική σελίδα ]


Παραδείγματα σελίδων:
Σχ.1: Χάρτης στην αρχική σελίδα
Σχ.2: Επιλογή κάποιας πόλης από το μενού
Σχ.3: Ο καιρός σε μια πόλη
Σχ.4: Ο καιρός σε μια γεωγραφική περιοχή
Σχ.5: Επιλογή γεωγραφικής περιοχής